Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Crveno-plavu opremu zadužuje Kristina Plugina Milićević. Klub će, prema riječima direktora Darka Savića, uskoro dobiti i generalnog sponzora. Nakon odlaska Darjane Vukliš, koja se preselila u tabor novog turskog prvoligaša Ankare, Ženski rukometni klub Borac ekspresno je reagovao.

Na Darjanino mjesto dovedena je – Kristina Plugina Milićević, ruska internacionalca sa bogatim iskustvom igranja u evropskim kupovima!

Kristina Plugina Milićević je rođena u oktobru 1995. godine u Rostovu na Donu, te je sa istoimenim klubom igrala u Ligi šampiona, Kupu pobjednika kupova i Kupu EHF.

Od sezone 2017-18 bila je član Makabija Arazim Gamat gan, sa kojim je nastupila u Čelendž kupu i Kupu EHF, te bila MVP izraelske lige.

Pored Glukine, Borac je angažovao i reprezentativku BiH i dosadašnjeg lijevog beka Hadžića Lanu Lončar, sa kojom je dogovorena saradnja tri godine.

Prema riječima direktora Borca Darka Savića, uz povratnika Božanu Ćutković, "osice" će spremno dočekati početak sezone, koji je planiran za 18. septembar.

Prije starta Premijer lige BiH, Borac će krajem avgusta učestvovati na Svesrpskom kupu, koji će se održati u Aranđelovcu i Novom Sadu.

To nisu, međutim, sve novosti kada je novi šampion BiH u pitanju. Kako je Savić istakao za MONDO, klub će uskoro, nakon jedne decenije, zahvaljujući velikim naporima dobiti generalnog sponzora, o čemu će više riječi na našem portalu biti u narednim danima.

Izvor: mondo.ba

0
Shares