Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Rukometašice Borca počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će imati cilj da ponove sve odlično urađeno minule – “duplu” krunu BiH i Kup Republike Srpske.

Kako im ništa ne bi pokvarilo nastup u Evropi poslije devet godina sve igračice i stručni štab su vakcinisane protiv virusa korona, pa se sada sa te strane u miru pripremaju za izazove koji ih čekaju, te dvomeč sa Dunajskom Stredom.

– Ne želimo ništa da prepustimo slučaju, jer smo svjedoci kako se situacija može iskomplikovati, što se dešavalo nekim klubovima kako kod nas, tako i u okruženju. Zato ćemo biti i revakcinisani u toku priprema i sa te strane sezonu dočekati potpuno mirni – rekao je dorektor kluba Darko Savić.

U ekipi trenera Rade Unčanina su tri nova lica. Stigle su golman Kristina Milićević, bek Lana Lončar i krilo Slađana Andrić, pa iskusni stručnjak sada ima dobro popunjene sve pozicije u timu. Banjalučanke će kompletne pripreme obaviti kod kuće, a krajem avgusta nastupiće na prvom izdanju Svesrpskog kupa u Jagodini. Potom će učestvovati na turniru u Novom Sadu kako bi što spremnije dočekale start sezone i evropske izazove.

Izvor: sportnewsmagazin.com

Generalni sponzor

0
Shares