Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Rukometašice Borca spremno će ući u novu sezonu u kojoj ih očekuju veliki izazovi, prije svih odbrana trostruke krune u domaćim takmičenjima. "Osice" su na dominantan način osvojile titulu prvaka BiH, Kup BiH i Kup Republike Srpske, a s obzirom na to da je agilna Uprava dobro radila i tokom ljeta, sigurno je da će ovaj banjalučki kolektiv i u nadolazećoj sezoni biti glavni favorit za osvajanje trofeja.

Borac je uglavnom sačuvao okosnicu šampionske ekipe. Tim su napustile Darjana Vukliš i Ana Vrančić, dok su nove članice postale Lana Lončar, Kristina Milićević i Slađana Andrić. Ekipa koja, zahvaljujući sjajnoj Upravi i direktoru Darku Saviću, ima sve potrebne uslove da pravi sjajne rezultate, vrijedno radi pod palicom Radeta Unčanina. Aktuelnog prvaka i u novoj sezoni predvodiće najbolja igračica Premijer lige Anđela Stojanović. 

"Zadovoljne smo kako pripreme teku, podižemo formu iz dana u dan. Atmosfera je dobra i radna. Znamo šta nas čeka u novoj sezoni, ali uvijek smo spremne za nove izazove. Kažu da je teže braniti nego osvojiti titulu. Za sve nas će to biti veliki izazov", kaže Stojanovićeva i dodaje:

"Zadržale smo okosnicu ekipe i to je super, jer se već dobro poznajemo i znamo kako ko funkcioniše. Imamo i novih igračica koje su se odlično uklopile, mi smo tu da im pomognemo da što prije uđu u sistem rada.

Trener Unčanin će već za vikend imati priliku da na djelu vidi svoje pulenke. Borac će učestvovati na prvom Svesrpskom kupu, koji će biti odigran u Jagodini, a na kojem će učešće uzeti još prijedorska Mira, domaća Jagodina i Naisa iz Niša. "Osice" će u polufinalu, koje se igra u subotu, igrati sa Mirom, dok je u nedjelju na programu finale. 

"Prije svega moram da kažem da nam je drago što ćemo prvi put učestvovati na Svesrpskom kupu za žene. To će nam ujedno biti i prve pripremne utakmice i iskoristićemo ih da se što bolje uigramo i da vidimo gdje smo i na kojim stvarima treba još da radimo. Daćemo sve od sebe kao i uvijek, tu su Naisa i Jagodina, ekipe koje su godinama u vrhu srpskog rukometa i koje godinama igraju Evropu, tako da nas očekuje težak zadatak. Na nama je da se borimo i damo maksimum", poručila je Stojanovićeva. 

Ekspedicija Borca put Jagodine ide danas, a ono što je zanimljivo jeste da će se u autobusu Banjalučanki naći i ekipa Mire, što je još jedan lijep gest čelnih ljudi šampiona iz BiH. 

Izvor: www.nezavisne.com

Generalni sponzor

0
Shares