Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Ženski rukometni klub Borac počeće sutra odbranu titule u šampionatu Bosne i Hercegovine. Banjalučanke na startu takmičenja dočekaju Izviđač u 18 časova. Trener Rade Unčanin pred ovaj duel ima problema sa povredama na bekovskoj poziciji.

– Kroz kontrolne mečeve smo pokazali kvalitet, a pred start novog šampionata imamo problema sa povredama. Božana Ćutković i Dajana Ignjatović su povrijedile zglob, tako da neće biti u sastavu za duel protiv Izviđača. Takođe Lana Lončar još osjeća posljedice pada u Jagodini tako da ćemo vidjeti koliko možemo na nju da računamo. Uprkos svemu vjerujem da uz maksimalan pristup možemo doći do pobjede i tako uspješno da krenemo u novi šampionat – istakao je trener Rade Unčanin.

Od Borca se očekuje da u novom šampionatu brani titulu.

– Sigurno je da smo prošle sezone bili iznenađenje, a da će u novom prvenstvu svi željeti da pobijede šampiona. Očekuje nas težak zadatak, ali sigurno da se nećemo predate nijednog momenta i da je uvijek teže odbraniti titulu. Ipak ulazimo u takmičenje sa visokim ambicija a a nadam se da će se naše igračice oporaviti do evropskih mečeva protiv Dunajske Strede- dodao je Unčanin.

Izvor: srpskainfo.com

0
Shares