Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Iza Ženskog rukometnog kluba Borac je jedna od najboljih godina u istoriji, a daleko najbolja u posljednje tri sezone, od kada je aktuelna uprava na čelu sa predsjednicom Nadom Tešanović ušla u klub.

Ocijenjeno je ovo na redovnoj Skupštini koja je održana sinoć. “Osice” su u 2021. godini osvojile “duplu” krunu u BiH, te dva Kupa Srpske, a da se ozbiljno radi potvrđuju i uspjesi mlađij kategorija, pošto su juniorke osvojile titule u Srpskoj i BiH. Minule polusezone ekipu Rade Unčanina pratili su pehovi sa povredama, pa je jesenja titula završila u Grudama, ali u redovima Banjalučanki ne sumnjaju da će u nastavku sezone nadoknaditi bod zaostatka, te odbraniti trofeje.

Osim što su usvojeni svi izvještaji o radu, promjenjeni neki članovi Skupštine i popunjen Upravni odbor, razgovarano je i o budžetu za narednu godinu, a Tešanovićeva je naglasila da će šampionke imati podršku institucija kao i u ovoj na izmaku. Uz podršku sponzora za kojim aktivno i svakodnevno traga agilni direktor Darko Savić, to je i osnovni preduslov kako bi višestruki šampion BiH nastavio putem kojkim je krenuo 2018. godine kada je ovaj trofejni kolektiv bio na korak od gašenja. Za nepune četiri godine pređen je ogroman put, u klubu se tačno zna šta su čiji zadaci, a sudeći prema vedroj atmosferi i raspoloženju, navijači mogu da očekuju još mnogo lijepih vijesti u budućnosti.

www.sportnewsmagazin.com

Generalni sponzor

0
Shares