Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Ženski rukometni klub Borac misli na budućnost. Četiri djevojke iz mlađih kategorija su potpisale prve ugovore sa banjalučkim klubom. Sve to pokazuje da se u Borcu kvalitetno radi , a to potvrđuje i treneri koji su dobili zvanične sertifikate RINK konvencije.

Prve ugovore su potpisali Dunja Jurkas, Miljana Smiljić, Ivana Bobić i Milana Railić.

– Ponosni smo na činjenicu da su četiri djevojke iz mlađih kategorija potpisale prve ugovore. To pokazuje da naš rad daje rezultate i da stvaramo svoj igrački kadar. Ponosni smo na cure ali i stručni kadar koji se uspješno školovao. Uprava se potrudila i uspjeli smo da obezbijedimo budžet za novu sezonu i za to ide zahvalnost Gaspromu, ostali su uz nas i sami su se javili oko nastavka saradnje što pokazuje da smo sve ispoštovali. Uz nas su i M:tel , Wwin, Bema pa uz podršku grad i ministarstva porodice omladine i sporta imamo obezbijeđen budžet. Ekipa će imati dobre pripreme i tri turnira , spremamo se i za evropske mečeve- istakao je direktor Darko Savić.

Pripreme su počele 1. avgusta a ekipa će igrati na turnirima u Kninu, Osijek i Skoplju , dok su zbog finansija morali da odbiju turnir na koji ih je zvala ekipa ĆSM Bukurešt.  Novi ugovor je dobio i trener Nikola Bijelić koji je prošle sezone sa kadetskom i juniorskom ekipom osvajao titule šampiona.

– Tri turnira će nam puno značiti da se ekipa uigra i posloži za ligu, te da nastavimo gdje smo stali na kraju prošle sezone da ubrzamo igru i smanjimo tehničke greške. Ambicije su najviše ali od djevojaka želim da uvijek imaju maksimalan pristup. Imali smo mi utakmica gdje smo pobjeđivali, ali nisam bio zadovoljan i obrnuto. Što se tiče Evrope bolja je  situacija nego prošle sezone, ali mi ne možemo nikog da potcijenimo. Mi želimo da stvaramo tim i to pokazujemo ovim potpisima – Rekao je trener.

Oba evro meča u Banjaluci

Uprava Ženskog rukometnog kluba Borac je postigla dogovor sa rivalom u Evropi kiparskim timom Latsija da se oba meča igraju u Banjalui. Prvi duel će biti 7. oktobra a revanš 9. oktobra. -Uradili smo sve da imamo pravi evropski ugođaj u našeg gradu. Rival je pristao da odigra oba meča u Banjaluci tako da nam rastu i šanse za prolazak. Prošle sezone smo bili sjajan domaćin Dunajskoj stredi a sad ćemo se potruditi da isto bude i za goste sa Kipra. Uz sve ovo organizacijom dvomeča smo uštedjeli i pokazali da brinemo o svemu – dodao je Savić

Djevojke su bile presrećne zbog ugovora.

– Hvala klubu na povjerenju, ovaj potpis pokazuje da se naš rad isplatio i da oni vjeruju u nas a mi ćemo to nastojati da ispoštujemo – rekla je Dunja Jurkas.

Sa njom se slažu i ostale cure.

-Sada je na nama da opravdamo povjerenje koje nam je ukazano. Ambicije su visoke i imamo dobru atmosferu pa želimo da tako i ostane a onda će doći i dobri rezultati- dodala je Miljana Smiljić.

Ivana Bobić i Milana Railić su se već dokazale na mečevima seniorskog tima.

– Ovaj ugovor je dodatni podsticaj i motiv da nastavimo –rekla je Bobićeva.

– Ne plašim se odgovornosti i pritiska, za ovo smo naporno radile da imamo šansu da se dokažemo. Starije cure su nas odlično prihvatile – dodala je Milana Railić.

Izvor: www.srpskainfo.com

Snimak konferencije za medije:

0
Shares